Waarom zou je een bijtring gebruiken? – MOOSCH

Waarom zou je een bijtring gebruiken?


Tegenwoordig hoor je elke moeder en vader praten over een bijtring. Dit word vaak gezien als een van de beste oplossingen tegen doorkomende tandjes en jeuk aan het tandvlees. Moosch heeft een aantal bijtringen in het assortiment en altijd opzoek om het te kunnen uitbreiden, zelf maken we ook bijtringen!

Doorkomende tandjes of jeuk aan de tandjes?

Het doorkomen van baby’s tandjes is pijnlijk, al varieert dat van kind tot kind. Je baby wordt wat jengelig, heeft wat verhoging en soms is de ontlasting wat zachter. Een bijtring geeft dan verlichting. Het is zeker verstandig om een bijtring te kopen want geef je je kindje er geen, dan zul je zien dat je baby zijn vingers in de mond gaat stoppen om erop te sabbelen, zo’n last heeft je kindje ervan!

Wat is nou eigenlijk een bijtring?

Een bijtring kan gemaakt zijn van rubber,hout,siliconen of kunststof, deze heeft meestal een opening in het midden zodat je kind de ring goed kan vasthouden. Ze zijn er in verschillende vormen,maten en kleuren. Het kan een eenvoudige ring zijn, ketting of een plat figuurtje zoals een panda of een leeuwtje maar het kan natuurlijk ook een soort sleutelbos zijn waarmee je kind kan rammelen.

Wanneer gebruik je een bijtring?

Een bijtring kan je het beste gelijk gebruiken zodra je kindje last krijgt van zijn of haar doorkomende tandjes. Er zijn verschillende soorten die we hieronder uitleggen:

  •  Siliconen bijtring. Een siliconen bijtring is onze voorkeur voor baby's, deze is prettig voor baby's tere tandvlees omdat het zachter aanvoelt dan hout of kunststof. Siliconen bijtringen zijn verkrijgbaar in veel vormen! Je kan ze bestellen als bijvoorbeeld een figuurtje of als diertje. Naast de verschillende vormen kan deze bijtring ook in de koelkast, hierdoor geeft het extra verlichting!
  • Bijtring van natuurrubber of latex. Het gebruik van natuurrubber is beter voor het milieu dan siliconen. Deze bijtringen zijn wat zachter dan siliconen bijtringen. Sommige kindjes vinden dit prettiger om op te bijten.
  • Plastic of kunststof bijtring. Ook plastic of kunststof wordt vaak gebruikt bij het maken van bijtringen. Het voordeel hiervan is dat deze makkelijk schoon te maken zijn.
  • Koelbijtring. Sommige rubberen of siliconen bijtringen zijn tegelijkertijd een koelelement. Deze bevatten gezuiverd water of gel. Leg je hem even in de koelkast? Dan wordt de bijtring koud, wat de pijn sneller verzacht..
  • Bijtring met speeltje. Veel bijtringen zijn niet alleen bedoeld om de pijn van doorkomende tanden te verlichten. Vaak kan je kindje er ook mee spelen. Denk hierbij aan een bijtring waar een rammelaar of knuffeldoekje aan vast zit.
  • Bijtring met naam. Wil je jouw kindje een persoonlijke bijtring geven? Kies dan voor een bijtring met zijn naam. Dit is ook een leuk kraamcadeau om aan kersverse ouders te geven.