Waarom heeft jou baby een knuffel nodig? – MOOSCH

Waarom heeft jou baby een knuffel nodig?


Een kind kent genoeg kansen om zijn of haar lievelings knuffel te verliezen, een herkenbaar en diep verdriet. Het is ook logisch zodra je weet waar zo'n knuffeltje allemaal voor staat. In deze blog leggen we je het uit:

Waarom is een knuffel zo belangrijk?

De knuffel is heel belangrijk in de ogen van uw kind en wordt geleverd in de vorm van een pluche speelgoed, luier, luier, stoffen pop, het is in ieder geval een voorwerp met een zachte aanraking dat de baby geruststelt en troost in geval van groot verdriet, maar waarom is het zo belangrijk voor de kleintjes?

Als een baby geboren wordt, heeft hij nog geen behoefte aan een knuffel, het zijn vaak de ouders of familie van de baby die besluiten om een zacht pluche speelgoed aan te bieden dat aangepast is aan de handjes van de baby, die hem zullen troosten in geval van huilen, terwijl het kind niet echt een pluche speelgoed nodig heeft, maar zijn moeder, zonder wie hij niet kan leven.

Wanneer het meest?

De knuffel neemt echt zijn plaats in wanneer de moeder weer aan het werk gaat en zich van haar kind moet losmaken, waardoor het het overgangsobject wordt, het object dat de link legt met de afwezige moeder, degene wiens geur ons doet denken aan het coconnetje dat het huis is.

Ver van zijn huis en ouders voelt de baby dan de behoefte om zijn knuffel tegen hem te houden, dit geruststellende object dat het kind overal bij zich draagt en dat hem vaak zal helpen zijn angsten te kalmeren en hem in slaap te sussen. hij zal hem ook graag tegen hem houden als hij wakker wordt om zichzelf gerust te stellen, als hij alleen in zijn bed (thuis, in het kinderdagverblijf of in de kinderkamer) is.

Wat is de functie van een knuffel?

De knuffel begeleid je kind bij moeilijke momenten of om nieuwe situaties onder ogen te zien, zoals bijvoorbeeld het begin van het schooljaar. dit konijntje of deze teddybeer geeft hem een gevoel van veiligheid.

Vaak is de knuffel zo'n belangrijk voorwerp voor het kind dat het voor hem of haar onmogelijk is om het uit elkaar te halen, dus het wordt moeilijk voor ouders om het te wassen, om nog maar te zwijgen van het drama als het in de crèche is achtergebleven of vergeten is bij oma. Het is belangrijk om vanaf baby een leuke knuffel voor je zoon of dochter te halen! 

Knuffels en veiligheid

Een knuffel moet natuurlijk 100% veilig zijn. Er mogen geen losse deeltjes aan zitten, zoals knoopjes of oogjes. Het gevaar bestaat dan dat je baby deze van de knuffel lostrekt en in zijn mond stopt. Ook moeten de naden goed gesloten zijn, zodat er geen vulling uit de knuffel kan komen. Controleer altijd of je slapende baby vrij kan ademhalen. Leg de knuffel zo nodig weg, bij voorkeur naast het bedje (maar in het zicht van je baby), zo kan er geen stikgevaar ontstaan.

Wat voor soort knuffel?

Bij Moosch kan je kiezen uit de leuke collectie van Bunnies by the Bay!

Bunnies By The Bay staat bekend om haar prachtige en zachte knuffels van hoogwaardige kwaliteit. De producten zijn ontworpen om liefde, comfort en veiligheid te brengen voor de allerkleinste.

Bunnies By The Bay knuffels zijn ook prachtig als kraamcadeau om baby te verwelkomen.